SD blottas

Det händer sällan att SD får frågor om annat än rasism. Jonas Sjöstedt ställer här en enkel fråga om bankernas vinster, och Jimmy Åkesson får uppenbara problem att svara.

Två saker är värda att notera:

1. SD är ett borgerligt parti, så att de inte vill minska bankernas vinster är knappast förvånande. Men samtidigt har SD ett populistiskt drag, de kan således inte gärna försvara bankernas miljardvinster då dessa sticker i ögonen på deras väljare.

2. Som taktik att bemöta SD fungerar Sjöstedts fråga bättre än förväntat. Åkesson kommer av sig, harklar ut lite floskler och framstår inte alls som vältalig, folklig, sanningssägare osv. Han kläs av och SDs traditionella borgerliga politik blottas.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

*

Arkiv: datum
Arkiv: kategorier