Schyman bekänner färg

Vänsterpartiets tidigare partiledare Gudrun Schyman, nuvarande talesperson för Feministiskt Initiativ, var en av de som av Aftonbladet fick frågan om hur hon tror att det kommer gå efter valet. I sitt svar sa hon att hon gärna såg mer blocköverskridande samarbete.

Med andra ord: hon anser att fler kompromisser ska läggas höger om sossarnas politik.

Att Vänsterpartiet (och FI) inte står för någon socialistisk politik är så givet att det ter sig onödigt att framhålla, men nog borde de inom den borgerliga demokratins ramar anse att Sossarna ska röra sig åt vänster.

Men, invänder några, det är fel att enbart se till partiledningen eller i partierna högt uppsatta personer. På lokalnivå ser det annorlunda ut. Så låt oss ge ett konkret exempel på liknande tendens:

I Jönköping har Vänsterpartiet fått ett nytt ombud. Den som partiavdelningen utsåg var den tidigare sossen Jan Å Johansson som direkt importerats från Bryssel. I en intervju i Jönköpings-Posten uttrycker han lite missnöje med eliter, framhåller att han gärna ser samarbete mellan länder i Europa samt att flytten till Sverige beror på att den tankesmedja han var med i inte längre får EU-anslag.

Och till denna Socialdemokrat sätter nu Vänsterpartiet i Jönköping sitt förtroende till.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

*

Arkiv: datum
Arkiv: kategorier