FI – när bara kön räknas

Feministiskt Initiativ (FI) har nu fått en ny arbetsmarknadspolitisk talesperson, som också avser bli riksdagskandidat för partiet (se 1, 2).

Annelie Nordström, som lämnat Socialdemokraterna, är annars mest känd för att tidigare lett Kommunal i fördärv. Hon tvingades 2016 avgå efter ett antal skandaler (1, 2) som orsakade att över 10000 medlemmar lämnade förbundet. Hon nekades också ansvarsfrihet av kongressen (1).

Men detta spelar ingen roll för FI.

Att Nordström är synnerligen korrupt och genom sitt beteende visat förakt för det kvinnodominerade låglöneförbundet Kommunals medlemmar anser inte FI är något problem. Tvärtom, Nordström belönas med en anställning och position i partiet. Som alltid är gräsrotsarbete inget som premieras. Elitens företrädare kan hoppa mellan partier och går alltid direkt in i toppen.

Den feminismen som FI representerar visar här sitt rätta ansikte. Lika tydligt är att det inte är de arbetande kvinnorna partiet värnar om.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

*

Arkiv: datum
Arkiv: kategorier