S erkänner sin borgerliga ”värdegrund”

Moderaterna vill förhandla med Sverigedemokraterna. Anna Kinberg Batra meddelade (19/1 2017) att M vill fälla regeringens budget med stöd av SD, eller rättare sagt vill att Alliansen lägger fram en gemensam budget som med Stöd av SD går igenom. Några dagar senare (24/1) meddelade hon att M är beredda att förhandla direkt med SD.

Intressantare är hur Socialdemokraterna reagerade på detta. På frågan om han tror att Centern och Liberalerna och Socialdemokraterna nu kommer närma sig varandra svarade partiets gruppledare i riksdagen, Tomas Eneroth:

Ja, det tror jag. Vi har en gemensam värdegrund. Det är uppenbart att Moderaterna inte längre delar den grunden. Tittar vi på hur det ser ut i kommunerna ser vi att blockpolitiken är upplöst.

Han meddelade också, på frågan om ett eventuellt regeringssamarbete, att S hela tiden varit öppen för ”breda överenskommelser”.

Att Socialdemokraterna har ”gemensam värdegrund” med nyliberala Centern och bombliberalerna i f.d. Folkpartiet är ju ingen nyhet för den som ser till sakinnehållet i deras politik, men nu är det officiellt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

*

Arkiv: datum
Arkiv: kategorier