Hillary hyllar Kissinger

I den pågående primärvalsdebatter har frågan om Hillary Clintons relation till Henry Kissinger uppmärksammats. Clinton framhöll, om något positivt, att hon stöds av så prominenta personer som Kissinger, men också att han givet sin kompetens är någon som hon lyssnar till.

Detta är inget nytt. Den 4/9 2014 skrev Clinton i Washington Post om Kissingers bok World Order:

His analysis, despite some differences over specific policies, largely fits with the broad strategy behind the Obama administration’s effort over the past six years to build a global architecture of security and cooperation for the 21st century.

[…]

America, at its best, is a problem-solving nation. And our continued commitment to renovating and defending the global order will determine whether we build a future of peace, progress and prosperity in which people everywhere have the opportunity to live up to their God-given potential.

[…]

Given today’s challenges, Kissinger’s analyses of the Asia-Pacific and the Middle East are particularly valuable.

[…]

Kissinger is a friend, and I relied on his counsel when I served as secretary of state. He checked in with me regularly, sharing astute observations about foreign leaders and sending me written reports on his travels.

Det vore lätt att förfäras av att hon anger sig vara vän att krigsförbrytaren Kissinger, en av 1900-talets värsta, som är direkt skyldig till massmord i framförallt Vietnam, Kambodja och Laos och som installerat och stött otaliga diktaturer runt om i världen. Å andra sidan är det ärligt av henne att erkänna att USAs politik under Obama inte brutit med den policy Kissinger förespråkade. Att det finns en direkt kontinuitet.

 

1 Comment

  1. Tet

    Hillary är en jävla hycklare. Hon tar pengar från storbanker och har stött varje krig USA varit med under senaste decennier. Mer korrupt går det inte att vara. Hur fan kan folk rösta på henne över Sanders. Skulle banne mig hellre se Trump än Clinton. Han är åtminstone inte en krigshetsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

*

Arkiv: datum
Arkiv: kategorier